• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Διανομές από Αγώνες 11 | Πρόβλημα Εκτέλεσης

    Διανομή 10, Όλοι 2η
     5
     Αντάμ:5             
     Μοίρασε η A
     KQ73


     KJ987


     A73




    ♠ J832
    Β
    ♠ AK9
    ♥ JT92
    Δ       Α
    ♥ A865
    ♦ 52
    Ν
    ♦ T43
    ♣ K54

    ♣ J62

     QT764


     4


     AQ6


     QT98

    -H διανομή παίχθηκε στον 17ο γύρο του Πανευρωπαϊκού Ομάδων 2016 στη Βουδαπέστη. 
    Ανάλυση Διανομής: Λουκάς Ζώτος-


    Η δεύτερη διανομή είναι μια υπέροχη εκτέλεση του Ούγγρου Dumbovich που είναι ίσως ο πιο παλιός παίκτης που έχει παίξει στους αγώνες αυτούς στην κατηγορία όπεν (πρωτόπαιξε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων το 1979 στη Λοζάνη). 

    Ο Helness στη θέση της Ανατολής άνοιξε 1 (σύμφωνα με το αγοραστικό σύστημα του ζεύγους) ο Νότος αγόρασε κοντρ, η Δύση 3 μπαράζ και ο Βορράς (Dumbovich), βλέποντας προφανώς ότι ο συμπαίκτης του αποκλείεται να ξαναμιλήσει και δεδομένου ότι το κοντρ εκ μέρους του δεν είναι τιμωρίας, έκλεισε την αγορά στα 3ΧΑ.


      Helness
      Winkler
     Helgemo
     Dumbovich
    1
    κοντρ
           3
    3ΧΑ
    όλοι πάσο






                                                               

                                                   



    Η Ανατολή βγήκε μικρή κούπα για το 9 της Δύσης και τη Ντάμα του εκτελεστή. Ο τελευταίος βλέπει ότι το συμβόλαιό του είναι απελπιστικό. Έχει μόνο 7 λεβέ σίγουρες ενώ εάν η Δύση πιάσει χέρι το συμβόλαιο θα πέσει μέσα, ίσως και πολύ. Σε περιπτώσεις σαν και αυτή ο εκτελεστής πρέπει να τοποθετεί τα φύλλα στους αντίπαλους όπως τα θέλει ώστε το συμβόλαιο να βγαίνει πάντα (wishful thinking) και στη συνέχεια να παίζει ανάλογα. 

                                                            ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Μετά από αρκετή σκέψη ο Dumbovich έπαιξε όλα του τα καρά διώχνοντας δυο πίκες από το μορ. Υποχρεωμένη να μείνει με 7 φύλλα η Ανατολή κράτησε ΑΚ Α86 και J2 (όπως αλλιώς και να κράταγε δεν είχε ουσιαστική διαφορά). Τώρα ο εκτελεστής έπαιξε από το χέρι του την πίκα. Η Ανατολή κέρδισε και τράβηξε και το δεύτερο ονέρ πίκα. Στο σημείο αυτό ο εκτελεστής έδιωξε από το χέρι του σπαθί, σωστά, κρατώντας και τις 3 κούπες. Όταν η Ανατολή συνέχισε με Α και κούπα ο  Dumbovich κέρδισε με τον Ρήγα και έπαιξε και την τελευταία του κούπα κλείνοντας ξανά τους αντιπάλους του και πραγματοποιώντας το συμβόλαιό του. Παρότι σε αρκετά τραπέζια στην όπεν αγοράσαν 3ΧΑ, ήταν ο ένας από τους μόνο 2 που έβγαλαν το συμβόλαιο αυτό. 
    Κάποιος μπορεί, πολύ λογικά, να ρωτήσει: Γιατί ο εκτελεστής, αφού πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετήσει τα μεγάλα ονέρ των αντιπάλων έτσι όπως είναι στο διάγραμμα, δεν κατέβηκε στη δεύτερη λεβέ με καρό στο μορ για να στήσει από εκεί την Q; Γιατί τα πράγματα τότε δεν είναι τόσο απλά. Εάν η Δύση σκεπάσει τη Ντάμα, έχει καλώς.  Εάν όμως η Δύση, που τυχαίνει να είναι ο  Helgemo, ίσως ο καλύτερος παγκοσμίως στο παίξιμο των φύλλων, δεν σκεπάσει τη Ντάμα, τότε ο εκτελεστής έχει πρόβλημα. Υποχρεωτικά, για να μη δώσει χέρι στη Δύση, θα πρέπει να τρέξει και το 10 για τον Βαλέ της Ανατολής. Η τελευταία όμως μπορεί τώρα να τραβήξει το Ρήγα πίκα και να συνεχίσει με καρό! Τώρα ο εκτελεστής δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει τα σπαθιά και να κατέβει στο μορ με το τρίτο καρό για να κάνει το τελευταίο σπαθί, γιατί μετά δεν θα μπορέσει να επανέλθει στο χέρι του!
    Συμπερασματικά, το συμβόλαιο με την εκτέλεση του Ούγγρου βγαίνει πάντα; Ναι, με αυτή την αντάμ, αλλά με ανοικτά φύλλα το συμβόλαιο μπαίνει μέσα αν γίνει αντάμ ο Ρήγας (ή Άσος) πίκα, για να  φύγει η exit card του εκτελεστή και στη συνέχεια μικρή κούπα!




    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ