• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Πρέφα

    Η πρέφα είναι ένα παιχνίδι που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το μπριτζ. Κατάγεται από το Preferans (преферанс), το οποίο παίζεται κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Πρόγονος του είναι το Αυστριακό Préférence, οι ρίζες του οποίου αντίστοιχα ξεκινάνε από το Ισπανικό Ombre και το Γαλλικό Boston.
    Το Preferans ήταν πολύ δημοφιλές στην Ρωσία τις πρώτες δεκαετίες του 1800 και σταδιακά εξελίχθηκε στο εθνικό παιχνίδι της χώρας.



    Σύντομα άρχισαν να εμφανίζονται διάφορες εκδοχές του παιχνιδιού σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν  το Γαλλικό Belote, το Μπουρλότο και η Βίδα. Η παραλλαγή πάντως που επικράτησε στην Ελλάδα ήταν η Πρέφα.
    Ανήκει, όπως και το μπριτζ, στα παιχνίδια με αγορές και μπάζες. Κυρίαρχο στοιχείο της είναι η τεχνική, και όπως και το μπριτζ, απαιτεί πάρα πολλή εμπειρία για να παιχθεί, καθώς η απλή απομνημόνευση κάποιων κανόνων δεν αρκεί για την εντρύφηση στο παιχνίδι και την φιλοσοφία του.
    Οι φανατικοί του είδους μπορούν πλέον να παίξουν και διαδικτυακά στο Ελληνικό site της Πρέφας:
    Πρεφαδόρος 
    Δημιουργός του ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρα από την εκτενή αναφορά στους κανόνες και σε άλλα θέματα που αφορούν το παιχνίδι, έχει στήσει έναν διαδικτυακό χώρο στον οποίο παίζετε πρέφα με τους φίλους σας οποιαδήποτε ώρα και από όπου και αν βρίσκεστε. Μία εξαιρετική δουλειά, την οποία αξίζει να γνωρίσετε έστω και αν δεν είστε (ακόμα) γνώστης του παιχνιδιού.

    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ