• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Παράδειγμα παιχνιδιού


    Δύο ζευγάρια παικτών κάθονται σε ένα τραπέζι και μοιράζουν την τράπουλα ώστε να έχουν ο καθένας 13 φύλλα. Οι συμπαίκτες κάθε ζεύγους κάθονται απέναντι. Το ένα ζευγάρι θα είναι οι Βορράς-Νότος και το άλλο οι Ανατολή-Δύση.








    Σε κάποια φάση του παιχνιδιού, ο ένας παίκτης θα κατεβάσει ανοιχτά τα φύλλα του στο τραπέζι, ώστε να τα βλέπουν όλοι. Αυτός ονομάζεται μορ και στο παράδειγμά μας θα είναι ο Βορράς.
    Ο συμπαίκτης του θα είναι αυτός που θα επιλέγει ποιο φύλλο θα παίζεται κάθε φορά, επομένως ο Νότος θα παίζει και με τα χαρτιά που κρατάει στα χέρια του και με αυτά του μορ.




    Η Δύση επιλέγει ένα από τα χαρτιά που κρατάει και το βάζει ανοιχτό στο τραπέζι, στο παράδειγμα το 7 κούπα. Ο Νότος παίζει το 9 κούπα από τον μορ, η Ανατολή καλύπτει με τον Βαλέ κούπα και ο Νότος κερδίζει την μπάζα με την Ντάμα κούπα του χεριού του.






    Τα παιγμένα φύλλα κλείνουν και τοποθετούνται μπροστά στους παίκτες. Όποιος κερδίζει την μπάζα έχει δικαίωμα να παίξει κάποιο φύλλο της επιλογής του από αυτά που κρατάει. Επομένως τώρα παίζει ο Νότος. Κατεβάζει το 3 καρό στο τραπέζι, η Δύση βάζει το 4 καρό, από τον μορ μπαίνει ο Ρήγας καρό και η Ανατολή παίζει το 6 καρό.





    Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να παιχθούν και τα 13 φύλλα.




    Κάθεστε στην θέση του Νότου. Σκοπός σας είναι να πραγματοποιήσετε 9 μπάζες με τα φύλλα σας.
    Ο αντίπαλος αρχίζει παίζοντας το 7 κούπα.
    Παίζετε το 9 κούπα από τον μορ, ο δεξιά αντίπαλος βάζει τον Βαλέ κούπα και εσείς κερδίζετε την μπάζα με την Ντάμα κούπα. Πώς συνεχίζετε;
    Αν μετρήσετε τις γρήγορες μπάζες σας έχετε 2 πίκες (Α και Κ), 3 κούπες (Α, Κ και Q) και 2 σπαθιά (Α, Κ), σύνολο δηλαδή 7. Άρα λείπουν 2. Πού θα βρεθούν;
    Σωστά, στα καρά! Λείπει όμως ο Άσος καρό. Τι κάνετε; Παίζετε καρό μέχρι να κάνετε 2 μπάζες εκεί.
    Παίζετε λοιπόν μικρό καρό από το χέρι σας προς τον Ρήγα του μορ. Οι δύο αντίπαλοι ακολουθούν με μικρό καρό. Τώρα;
    Απλώς συνεχίζετε στο χρώμα. Έχετε ήδη κερδίσει την μία από τις δύο μπάζες που χρειάζεστε  και ψάχνετε άλλη μία. Παίζετε λοιπόν και την Ντάμα καρό. Ο αντίπαλος που κρατάει τον Άσο δεν έχει καλή εναλλακτική. Αν αφήσει πάλι έξω παίζοντας μικρό καρό, η Ντάμα σας κερδίζει την μπάζα οπότε, έχοντας 2 μπάζες εκεί, απλώς τραβάτε τις μπάζες σας στα άλλα χρώματα για να κάνετε 9. Αν τελικά αποφασίσει να πάρει τον Άσο του, τότε όποιο χρώμα και να επιλέξει να σας παίξει, το κερδίζετε και καταλήγετε πάλι στις 9 μπάζες. Συγχαρητήρια!

    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ