• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Ανοίγματα φραγμού (Για νέους παίκτες)


    Σύμφωνα με όσα έχετε μάθει, χρειάζεστε 13 ή περισσότερους πόντους για να ανοίξετε την αγορά. Κάποιες φορές όμως θα σας μοιράζεται κάτι σαν αυτό: AK76532 987 32 ή σαν αυτό: AKQ7652 652 54 3
    Με το πρώτο έχετε μόνο 7 π. αλλά αν τα ατού ήταν κούπες, θα κάνατε 6 λεβέ με τα φύλλα σας. Με το δεύτερο έχετε 9 π. και 7 λεβέ αν οι πίκες γίνουν ατού.
    Θα θέλατε να ανοίξετε την αγορά, αλλά αν το κάνετε στο επίπεδο 1 θα δείχνατε αξίες ανοίγματος και αν το κάνετε στο επίπεδο 2 (αν παίζετε δυνατά ανοίγματα) θα δείχνατε χέρι με πολύ περισσότερους πόντους. 


    Αν πάλι δεν μιλήσετε, οι αντίπαλοι που, κατά πάσα πιθανότητα, έχουν την πλειοψηφία των πόντων, θα φτάσουν ανενόχλητοι στο τελικό τους συμβόλαιο.
    Για την περιγραφή επομένως τέτοιου τύπου χεριών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία αγορά που να δείχνει άμεσα ότι το χέρι σας χαρακτηρίζεται από πολύ ανώμαλη κατανομή και λίγους πόντους.

    Τι θα σήμαινε ένα άνοιγμα στο επίπεδο 3 ή 4; Δεν θα ήταν ένα δυνατό χέρι, αφού αυτό θα άνοιγε κάτι στο επίπεδο 2. Αντίθετα, οι αγορές στο επίπεδο 3 ή 4, χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν αδύνατα μονόχρωμα χέρια, με ένα πολύ καλό 7φυλλο+ χρώμα και 6-10 πόντους.
    Πόσο επικίνδυνο είναι ένα άνοιγμα σε τόσο ψηλό επίπεδο; Αν είστε στην κόκκινη και μπείτε μέσα 3 ενώ σας έχουν κοντράρει, θα πληρώσετε 800. Ακόμα και αν με αυτόν τον τρόπο εμποδίσατε τους αντιπάλους να φτάσουν την μανς, πάλι έχετε δώσει υπερβολικά πολλά.
    Αν όμως είστε στην πράσινη και μπείτε 3 θα δώσετε μόνο 500. Αν είστε στην κόκκινη και μπείτε 2, θα δώσετε πάλι 500.
    Άρα μετρήστε τις λεβέ του χεριού σας (χωρίς να υπολογίζετε σε καμία από τον συμπαίκτη σας) και δείτε σε ποια ζώνη είστε:
    Αν βλέπετε ότι το χέρι σας έχει 6 λεβέ αν επιλέξετε εσείς τα ατού, τότε ανοίξτε στο επίπεδο 3 μόνο αν είστε στην πράσινη. Αγοράζετε 9 λεβέ, οπότε αν δεν βρείτε βοήθεια από τον δικό σας, θα μπείτε μέσα 3. Αν όμως, όντως ο συμπαίκτης σας δεν σας προσφέρει τίποτα αξιόλογο, τότε οι αντίπαλοι έχουν πιθανότατα να βγάλουν το λιγότερο μανς. Άρα το -500 σίγουρα δεν θα είναι κακό σκορ.
    Αν μετράτε 7 λεβέ στο χέρι σας, τότε ακόμα και αν είστε στην κόκκινη, θα μπείτε μέσα 2 αν ανοίξετε στο 3 επίπεδο. Αν είστε στην πράσινη, ανοίγετε στο επίπεδο 4.
    Γενικά, ανοίγετε στο επίπεδο 3 ή 4 ακολουθώντας τον κανόνα των 2-3 (μείον 2 λεβέ στην κόκκινη, μείον 3 στην πράσινη) ή πιο απλά τον κανόνα των 500 (δεν θα πληρώσετε περισσότερο από 500 αν σας κοντράρουν).

    Τα ανοίγματα στα επίπεδα 3 και 4, εκτός του ότι είναι άκρως περιγραφικά (ο συμπαίκτης σας γνωρίζει πόσες λεβέ υποθέτετε ότι θα κάνετε και ξέρει μέχρι ποιο επίπεδο συμφέρει να αγοράσει) έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα του φραγμού: οι αντίπαλοι, που μάλλον έχουν το φύλλο, θα πρέπει τώρα να ξεκινήσουν να περιγράφουν τα χέρια τους στο επίπεδο 3 ή και σε μεγαλύτερο. Πολύ συχνά θα καταλήξουν να παίζουν σε λάθος συμβόλαιο: είτε θα χάσουν το φιτ τους, είτε θα μείνουν κάτω από ένα πιθανό σλεμ, είτε θα ανέβουν πιο ψηλά από όσο υπολόγιζαν και θα μπουν εκείνοι μέσα, οπότε θα γράψετε τελικά εσείς το θετικό σκορ.

    Οι προϋποθέσεις του ανοίγματος στο επίπεδο 3 ή 4:

    • Καλό 7φυλλο+ χρώμα
    • Τυπικά αρνείται εξωτερικές αξίες (συνολικά το χέρι θα έχει σπάνια πάνω από 10 π., σίγουρα όμως κάτω από 13)
    • 2-3 λεβέ λιγότερες από όσες δηλώνονται (κανόνας των 2-3 ή των 500)

    Παραδείγματα
    Με AK76532 987 32: Έχετε 6 λεβέ με ατού τις κούπες. Ανοίξτε 3 αν είστε στην πρώτη μανς, αλλά περάστε πάσο αν είστε στην δεύτερη εναντίον πρώτης

    Με QJT98765 532 Α2: Έχετε 7 λεβέ με ατού τις πίκες. Ανοίξτε 4 αν είστε στην πρώτη μανς, αλλά 3 αν είστε στην δεύτερη.
    Με 532 AKJ8532 32: Έχετε 6 λεβέ με ατού τα καρά. Ανοίξτε 3 αν είστε στην πρώτη μανς, αλλά περάστε πάσο αν είστε στην δεύτερη εναντίον πρώτης




    Τι θα μάθετε στην συνέχεια
    Αδύνατα ανοίγματα στο επίπεδο 2 (WeakTwo, Διχρωμίες 2 και 2, Άνοιγμα 2 Weak σε κάποιο μαζέρ)
    Περισσότερα για τα ανοίγματα στο επίπεδο 3
    Ανοίγματα στο επίπεδο 4
    Ανοίγματα στο επίπεδο 5
    Namyats
    Gambling 3XA






                                                        
                                                     ♥       ♥
                                                      ♥ ♠ ♦               
                                        ♥ ♠  ♣        ♣     ♦                 
     
                                 ♥ ♠    ♦ ♣    ♥ ♠        ♣ ♥ ♠     
                                ♦   ♦  ♣ ♥ ♠    ♦ ♣            ♥                        ♣ ♥      
                                               ♦  ♠ ♦ ♣ ♥ ♠       
                               ♣     ♥ ♠           ♥        ♥ ♠           
                                               ♣ ♥ ♠     ♦ ♣        
                                                                                    ♣

                                                  
                
    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ