• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Ολυμπιάδα Πνευματικών Αθλημάτων

    Την Παρασκευή 10 Αυγούστου ξεκινησαν οι αγώνες της εθνικής ομάδας όπεν στα πλαίσια των 14ων Παγκόσμιων Αγώνων Μπριτζ, οι οποίοι αποτελούν μέρος της δεύτερης Ολυμπιάδας Πνευματικών Αθλημάτων που διεξάγεται στη γαλλική πόλη Λιλ.
    Η εναρκτήρια Ολυμπιάδα Πνευματικών Αθλημάτων έλαβε χώρα στο Πεκίνο τον Οκτώβριο του 2008, περίπου δύο μήνες μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Απαρτιζόταν από πέντε πνευματικά αθλήματα: μπριτζ, σκάκι, ντάμα, go και xiangqi (κινέζικο σκάκι). 2763 αθλητές από 143 χώρες διεκδίκησαν τα 35 χρυσά μετάλλια του θεσμού. 


    Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες ήταν μπριτζέρ: σχεδόν 2000 εκπρόσωποι 92 χωρών συναγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή οφείλεται εν μέρει και στην απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WBF) να μετονομάσει την Ολυμπιάδα Μπριτζ σε World Bridge Games (Παγκόσμιοι Αγώνες Μπριτζ) και να τους ενσωματώσει στην Πνευματική Ολυμπιάδα. 
    Η Ιταλία, συνεχίζοντας την παράδοση του προηγούμενου θεσμού (5 χρυσά σε 12 Ολυμπιάδες) αναδείχτηκε νικήτρια της πρώτης διοργάνωσης στην κατηγορία όπεν. Η Αγγλία και η Ιαπωνία κέρδισαν στις κατηγορίες γυναικών και seniors αντίστοιχα. 
    Τα αποτελέσματα των αγώνων καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τους αγώνες βρίσκονται στον ιστότοπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Τα παιχνίδια θα μεταδίδονται ζωντανά και από το BrideBaseOnline
    Αυτή την χρονιά, η ελληνική ομάδα απαρτίζεται από τους Β.Βρούστη-Μ.Έιντι, Κ.Δοξιάδη-Π.Κανναβό και Φ.Καραμανλή-Ε.Πρωτονοτάριο
    Ευχόμαστε καλή επιτυχία!
    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ