• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Πλήρες Εγχειρίδιο της Πρέφας

    Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο για το παιχνίδι που θεωρείται ο πρόδρομος του μπριτζ. Πρόκειται για το "Πλήρες Εγχειρίδιο της Πρέφας" των Δημήτρη Κούρτη και Σπύρου Τσοβόλα.
    Σταχυολογώντας τις γνώμες των  μπριτζέρ που προλογίζουν το βιβλίο:

    "...Απευθύνεται σε όλους τους παίκτες της πρέφας, από μη έμπειρους μέχρι και τους πολύ δυνατούς. Αλλά επίσης είναι ένα άριστο βοήθημα για αυτούς που επιθυμούν να μάθουν.
    Αναπτύσσει όλα τα θέματα (αγορά. εκτέλεση και άμυνα) διεξοδικά και περιγράφονται με τη σειρά όλες οι διαδικασίες σκέψης και ανάλυσης, από την στιγμή που ο παίκτης θα πάρει τα χαρτιά στο χέρι του, μέχρι να παιχτεί και το τελευταίο χαρτί της διανομής..." (Τ. Κανναβός)


    "...Η πρώτη λέξη του τίτλου περιγράφει απολύτως την πραγματικότητα." (Μ. Γαρουφαλής)
    "...Δίνει μια επιστημονική, πληρέστατη και από κάθε άποψη θαυμαστή περιγραφή του τεχνικότατου και δύσκολου παιγνιδιού της πρέφας. Σημαντικό είναι επίσης ότι περιέχει συνδέσεις με το μαγικό παιγνίδι - άθλημα του μπριτζ" (Λ. Ζώτος)
    "...Πλήρως επεξηγηματικό και σαφέστατο, μπορεί να μυήσει τους νέους παίκτες σ' αυτό το όμορφο και αρχαίο καφενειακό «άθλημα»" (Γ. Παπακυριακόπουλος)
    "Για τους περισσότερους οτιδήποτε που έχει σχέση με παιχνίδια χαρτιών είναι απλή τύχη. Χρειάζεται μια πολύ πιο διεισδυτική ματιά για να μπορέσει κανείς να διακρίνει πίσω από αυτό το παραπλανητικό πέπλο, και να φτάσει να δει πίσω από την τύχη τις πιθανότητες. Αυτή ακριβώς τη διεισδυτική ματιά προσπαθεί να δώσει αυτό το βιβλίο, παρέχοντας τη γνώση που απαιτείται για να μπορέσει κανείς να αντιληφθεί τη λογική – και την ομορφιά – που κρύβει το φαινομενικά απλό παιχνίδι της πρέφας." (Φ. Σκουλαρίκης)

    Καλοτάξιδο!



    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ