• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
 • Διανομές από Αγώνες 10 | Πρόβλημα Εκτέλεσης

  Διανομή 8, Όλοι 1η
   JT85
   Αντάμ:9             
   Μοίρασε η Δ
   Q8743


   A9


   93
  ♠ AQ74
  Β
  ♠ K3
  ♥ T
  Δ       Α
  ♥ AJ952
  ♦ KQ62
  Ν
  ♦ T7
  ♣ AKT4

  KQ85

   962


   K6


   J8543


   762

  -H διανομή παίχθηκε στον 17ο γύρο του Πανευρωπαϊκού Ομάδων 2016 στη Βουδαπέστη. 
  Ανάλυση Διανομής: Λουκάς Ζώτος-

  Παρακολουθώντας από το Bridge Base Online τη συνάντηση Μονακό (ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου) – Ουγγαρία (η διοργανώτρια χώρα) ξεχώρισα  τις παρακάτω δυο  πολύ ενδιαφέρουσες διανομές:

  Η Δύση (Helgemo) άνοιξε 1 και στη 1 του συμπαίκτη του (Helness) αγόρασε 1. Ο συμπαίκτης του αγόρασε 4ο χρώμα 2 και ο Helgemo ανέβασε στα 3 περιγράφοντας σόλο κούπα και καλό χέρι. Ο  Helness, βλέποντας τώρα ότι το χέρι «κολλάει», έδωσε το φιτ στα 4 και μετά από μια σειρά κιουμπίντ και στη συνέχεια ερώτηση άσων το ζεύγος κατέληξε στο σλεμ 6.


    Helness
    Winkler
   Helgemo
   Dumbovich

  πάσο
         1
  πάσο
  1
  2*
  4
  4
       4XA
  6
  πάσο
  πάσο
  πάσο
  πάσο
  πάσο
  όλοι πάσο
  1
  3
  4
  4
  5
  πάσο
  πάσο
  πάσο
  πάσο
  πάσο                                                             

                                                   Ο Ούγγρος Dumbovich στη θέση του Βορρά βρήκε τη μόνη αντάμ που θέτει σε κίνδυνο το συμβόλαιο, ατού. Πράγματι, με οποιαδήποτε άλλη αντάμ ο εκτελεστής θα παίξει αμέσως καρό και, ακόμα και αν οι αντίπαλοι γυρίσουν τώρα ατού, θα μπορέσει να κάνει 7 λεβέ (με τις κοφτές) στα ατού, 3 πίκες, μία κούπα και ένα καρό, σύνολο 12 λεβέ. 
  Ο Helgemo κέρδισε το ατού με τον Ρήγα στο μορ και έπαιξε αμέσως καρό στην Ντάμα. Όμως ο Βορράς κέρδισε με τον Άσο και, βέβαια, ξανάπαιξε ατού μειώνοντας τις σίγουρες λεβέ του εκτελεστή σε 11. Ο Helgemo κέρδισε το δεύτερο ατού, έκοψε ένα καρό στο μορ και 2 κούπες στο χέρι του και κατεβαίνοντας στο μορ με πίκα τράβηξε από εκεί το τελευταίο ατού στην εξής θέση:

                                                          ΣΥΝΕΧΕΙΑ


  Διανομή 8, Όλοι 1η
   JT8
   Αντάμ:9               
   Μοίρασε η Δ
   Q


   


   
   AQ7
  Β
   3
   
  Δ       Α
   J8
   6
  Ν
   
   

   K

   96


   


   J


   7

  Στο Ρήγα σπαθί του μορ ο Νότος δίνει το τελευταίο του ατού, η Δύση διώχνει το καρό και ο Βορράς σκουιζάρεται σε κούπες και πίκες. Υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη φύλαξη κάποιου από αυτά τα χρώματα θα δώσει στους αντιπάλους του το συμβόλαιο.
  Να σημειωθεί ότι εάν το τρίτο ατού είχε ο Βορράς και ο Νότος είχε άλλη μια πίκα, το σκουίζ πάλι δουλεύει, αυτή τη φορά στο Νότο που δεν μπορεί να διώξει καρό γιατί παίζει πριν τον Βορρά.
  Στην κατηγορία όπεν μόνο 8 από τα 36 ζεύγη αγόρασαν το σχετικά καλό αυτό το σλεμ (η αντάμ ατού είναι ενδεδειγμένη αλλά ο Άσος καρό θα μπορούσε να είναι στο Νότο, οπότε ο εκτελεστής δεν θα είχε προβλήματα) και μόνο ένας εκτελεστής έπεσε μέσα. Όμως στη συνάντηση αυτή το σκορ έστεκε. 
  Days
  Hours
  Minutes
  Seconds
  Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

  Μπριτζ