• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Μπριτζ

    Το μπριτζ είναι μετεξέλιξη του Whist και ανήκει στην κατηγορία των παιχνιδιών που βασίζονται σε μπάζες (λεβέ). Μία παραλλαγή του Whist ήταν το Biritch που παιζόταν από την Ρωσική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο προήλθε και το όνομα του παιχνιδιού.
    Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι τακτικής. Ο παράγοντας τύχη, ο οποίος υπεισέρχεται μόνο στον τρόπο με τον οποίο μοιράζονται τα χαρτιά, στην ουσία εξαλείφεται καθώς τα αποτελέσματα συγκρίνονται με αυτά άλλων ζευγαριών που έπαιξαν ακριβώς με τα ίδια φύλλα. Έτσι τελικά κάθε ζεύγος παικτών κατατάσσεται με βάση την συνολική επίδοσή του συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα, και αυτό που κρίνει το αποτέλεσμα είναι η τεχνική δεινότητα των παικτών στα δύο στάδια του παιχνιδιού, δηλαδή στην αγορά και στην συνέχεια στο ίδιο το παιχνίδι.


    Τα τουρνουά που διοργανώνονται, συγκεντρώνουν πλήθος παικτών. Η δημοτικότητά του, η οποία συνεχώς αυξάνεται, το έχει κάνει εξίσου, αν όχι περισσότερο, δημοφιλές με το σκάκι, με το οποίο συχνά παρομοιάζεται, λόγω των πολλών κοινών τους: καταρχήν υπάγεται και αυτό στην κατηγορία των πνευματικών αθλημάτων και όπως και το σκάκι, και το μπριτζ είναι πολυσύνθετο και απαιτεί μεγάλη πνευματική ικανότητα όσον αφορά τον συναγωνισμό σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εξάλλου το μπριτζ και το σκάκι είναι τα μοναδικά πνευματικά αθλήματα που αναγνωρίζονται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 
    Η ειδοποιός του όμως διαφορά με το σκάκι, και τελικά το στοιχείο που το κάνει περισσότερο δημοφιλές και πολύ πιο διασκεδαστικό, είναι το γεγονός ότι το μπριτζ είναι από την φύση του ένα κοινωνικό παιχνίδι. Οι παίκτες το βλέπουν ως μέσο ψυχαγωγίας και κοινωνικής επαφής, έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης (σχεδόν ανέξοδης). Παράλληλα μέσα από τις εμπειρίες που αποκομίζουν από κάθε αγώνα, βελτιώνουν συνεχώς τις ικανότητές τους στο παιχνίδι και το επίπεδο ανταγωνισμού μεγαλώνει.




     Η γοητεία του μπριτζ είναι η πολυπλοκότητά του, η οποία είναι τελικά το βασικότερο από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν και είναι αυτή που επιβάλλει, σχεδόν, στους παίκτες να αναπτύξουν ανάλογες εγκεφαλικές ιδιότητες και διεργασίες. Και φυσικά, επειδή καταρχήν πρόκειται για παιχνίδι, προσφέρει έντονα συναισθήματα και δυνατές συγκινήσεις. 
    Ένα παιχνίδι που τα έχει όλα, λοιπόν: εξυπνάδα και συναίσθημα, ένστικτο και δημιουργικότητα, κοινωνικότητα και διασκέδαση. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους λόγους για τους οποίους το μπριτζ είναι τόσο εθιστικό και τόσο δημοφιλές σε εκατομμύρια παικτών σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ