• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Το Μονακό Αποσύρεται από το Bermuda

    Η Ομοσπονδία Μπριτζ του Μονακό, με μία λιτή ανακοίνωση του προέδρου της Jean Charles Allavena, γνωστοποίησε την απόφαση της να μην συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 στο Τσενάι της Ινδίας:
    "Το Μονακό αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα του από το Bermuda Bowl 2015 ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του παιχνιδιού και οι αγώνες να διεξαχθούν σε  ήρεμο κλίμα. 
    Έχουμε ήδη ενημερώσει τους Προέδρους της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καθώς και την Ομοσπονδία της Δανίας (στους οποίους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα) για την απόφαση μας."

    Η Δανία θα είναι αυτή που θα αντικαταστήσει το Μονακό.
    Εν τω μεταξύ, και ενώ η ιντερνετική ετυμηγορία έχει ήδη βγει, με τις αποδείξεις από τις φωτογραφίες να φαίνονται αδιάσειστες, συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του Allavena και του Νορβηγού παίκτη Boye Brogeland. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Μονακό ανακοίνωσε μεν ότι οι Φαντόνι-Νούνες δεν πρόκειται να παίξουν ως μέλη της ομάδας σε κανέναν από τους επερχόμενους αγώνες, μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, παράλληλα όμως εξέφρασε και έντονη δυσαρέσκεια για την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση και για την διαρροή των επίμαχων φωτογραφιών στο ίντερνετ. Επίσης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αμερικανού Jeff Meckstroth, ο οποίος με δήλωση του θεωρεί τον Brogeland ως τον "νέο σερίφη στο μπριτζ", μίλησε για επιβολή των νόμων της Άγριας Δύσης στο άθλημα. 

    Και ενώ δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια από τους δύο Ιταλούς, ο Νορβηγός Geir Helgemo, μέλος της ομάδας του Μονακό, δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα στην σελίδα Bridge Winners:

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν θα παίξω στο Bermuda Bowl! 

    Για πρώτη φορά στη ζωή μου, είμαι ευτυχής που δεν θα συμμετάσχω στο Bermuda Bowl. Ήταν πραγματικά εύκολη υπόθεση, αν και γνωρίζοντας πόσο πολύ ήθελε να πάρει μέρος ο  Pierre Zimmermann, ξέρω ότι πρέπει να είναι πολύ σκληρό τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Jean Charles Allavena.
    Κάποιοι αναρωτιούνται για ποιον λόγο, εγώ ή ο Tor (Helness) δεν κάναμε δηλώσεις νωρίτερα. Ο λόγος είναι ότι μετά από ένα σύντομο σχόλιο μου σε ένα Νορβηγικό μπλογκ, μας ζητήθηκε να μην πούμε τίποτα περισσότερο πριν γίνουν επίσημες δηλώσεις. Ένας άλλος λόγος είναι ότι γενικά δεν μιλάω όταν δεν έχω τίποτα να προσθέσω σε μία συζήτηση.
    Είναι πολύ λυπηρό να διαβάζω σχόλια στα οποία αναφέρεται ότι πρέπει να γνωρίζαμε ότι κλέβουν. Αυτό είναι απολύτως αναληθές, και πιστεύω ότι εμείς, ως συμπαίκτες τους, θα είχαμε ακούσει τις λιγότερες φήμες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον. Κάποιοι από τους παίκτες που είχαν κάνει πρόσφατα ομάδα με τους F-N, πριν ιδρύσουμε την ομάδα του Μονακό, είναι όλοι παίκτες που επικροτώ, εμπιστεύομαι και σέβομαι, συμπεριλαμβανομένων των Sontag-Berkowitz, Struhl-Becker και όλως παρεμπιπτόντως του Brogeland. Κάνεις από αυτούς δεν είπε ποτέ ότι υποπτευόταν το παραμικρό.
    Έχω υποστηρίξει τον Brogeland σε όλη την πορεία του, και πριν και μετά τα νέα για τους F-N, και ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχής σχετικά με την βιντεοσκόπηση των αγώνων, από όσο είμαι αυτή την στιγμή.
    Τέλος, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλη την ομάδα των σκληρά εργαζομένων επιβλεπόντων ενάντια στις κλοπές: Συνεχίστε την καλή δουλειά, ώστε να μπορούμε να παίζουμε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι με ίσους όρους".
    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ