• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Ευρετήριο όρων - Κ

                                                   

    Κ


    Κανόνας των 500 – Ένας οδηγός για το πόσο παραπάνω από τις δυνατότητές του μπορεί να αγοράσει ένα ζευγάρι, υποθέτοντας ότι το συμβόλαιο θα κοντραριστεί αλλά οι αντίπαλοι βγάζουν τουλάχιστον μανς. Στη δεύτερη η οδηγία είναι να αγοράζετε δύο παραπάνω λεβέ γιατί η ποινή αν μπείτε δύο μέσα είναι 500 βαθμοί. Στην πρώτη η οδηγία είναι να αγοράζετε τρεις παραπάνω λεβέ γιατί η ποινή αν μπείτε τρεις μέσα είναι 500 βαθμοί
    Κανόνας των Δύο και Τριών – Δείτε τον Κανόνα των 500
    Κατανομή (Distribution) – Ο αριθμός των φύλλων σε κάθε χρώμα που κρατάει κάποιος παίκτης. Επίσης ο αριθμός των φύλλων σε συγκεκριμένο χρώμα στα δύο χέρια του άξονα.
    Κοντό Χέρι – Το χέρι του άξονα που έχει τα λιγότερα φύλλα σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα
    Κοντρ (Double, Γαλλικά Contre) – Μια δήλωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να ζητήσει από τον συμπαίκτη να αγοράσει ή για να αυξήσει το κέρδος από την αποτυχία ενός αντίπαλου συμβολαίου (δείτε κοντρ negative, κοντρ ομιλίας, κοντρ τιμωρίας)
    Κοντρ Negative (κοντρ του απαντώντα) – Ένα κοντρ ομιλίας από τον απαντώντα αφού συμπαίκτης ανοίξει ένα χρώμα και ο επόμενος παίκτης παρεμβληθεί σε ένα άλλο
    Κοντρ Ομιλίας – Το κοντρ που ζητά από ο συμπαίκτη να αγοράσει ένα από τα μη αγορασμένα χρώματα
    Κοντρ Τιμωρίας – Κάθε κοντρ που γίνεται με την προσδοκία ότι θα μπει μέσα το αντίπαλο συμβόλαιο. Ο συμπαίκτης αναμένεται να πασάρει.
    Κοντρόλ – Κράτημα σε χρώμα που εμποδίζει τους αντιπάλους να κερδίσουν άμεσα μια ή δυο λεβέ. Το ζευγάρι μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες για τα κοντρόλ είτε μέσω συμβάσεων όπως η Blackwood ή η Gerber είτε μέσω του cuebid

    • Σε χρωματιστό συμβόλαιο ένας Άσος ή ένα σικάν αποτελούν πρώτου γύρου κοντρόλ, αφού δεν επιτρέπει στους αντιπάλους να κερδίσουν την πρώτη λεβέ. 
    • Σε χρωματιστό συμβόλαιο ένας Ρήγας ή ένα σόλο αποτελούν δεύτερου γύρου κοντρόλ, αφού δεν επιτρέπει στους αντιπάλους να κερδίσουν τις δυο πρώτες λεβέ. 

    Κόψιμο (Ruff) – Το παίξιμο ενός ατού σε μια λεβέ όταν δεν έχετε φύλλο να ακολουθήσετε στο χρώμα της εξόδου
    Κράτημα – Ένα Ονέρ στο χρώμα των αντιπάλων που θα τους εμποδίσει να εισπράξουν όλες τις λεβέ στο χρώμα τους, σε συμβόλαιο χωρίς ατού. 

    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ