• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Ευρετήριο όρων - Λ

                                                   

    Λ


    Λεβέ ή Μπάζα (Trick) – Ένα σετ τεσσάρων φύλλων, ένα από κάθε παίκτη, το οποίο κερδίζει ο παίκτης με το μεγαλύτερο φύλλο (ή κόβοντας με ατού σε χρωματιστό συμβόλαιο, εφόσον δεν έχει να ακολουθήσει στο χρώμα της εξόδου (του πρώτου φύλλου της λεβέ)). Όποιος κερδίσει, έχει δικαίωμα να παίξει πρώτος στην επόμενη λεβέ. Το μπριτζ είναι παιχνίδι με μπάζες. Κάθε διανομή ολοκληρώνεται όταν παιχθούν και τα 13 φύλλα, τα οποία αντιστοιχούν σε 13 λεβέ.


    Στο πρώτο παράδειγμα, η Δύση παίζει πρώτη και κάνει έξοδο το 2. Από τον Βορρά μπαίνει το 4, η Ανατολή παίζει τον J και ο Νότος κερδίζει την λεβέ με τον Κ.
    Στο δεύτερο παράδειγμα, έστω ότι το συμβόλαιο είναι με ατού τα καρά. Και πάλι η Δύση παίζει πρώτη και κάνει έξοδο το 2. Από τον Βορρά μπαίνει το 4 και η Ανατολή παίζει τον J. Αν τώρα ο Νότος δεν έχει άλλο σπαθί στο χέρι του, μπορεί να παίξει ατού. Παίζει το 2 και κερδίζει την λεβέ.

    Λεβέ Άνω – Κάθε επιπλέον λεβέ που κερδίζει ο εκτελεστής από αυτές που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του συμβολαίου του
    Λεβέ Μέσα – Σε συμβόλαιο που αποτυγχάνει, ο αριθμός των λεβέ που υπολείπονται από τις ελάχιστες απαιτούμενες για την πραγματοποίηση του συμβολαίου


    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ