• Εισάγετε τον όρο αναζήτησης (π.χ. Stayman) ώστε να εμφανιστούν τα αντίστοιχα θέματα
  • Αθώοι Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου

    Κεραυνός έχει πέσει στον χώρο του παγκόσμιου μπριτζ, μετά τις καταγγελίες εναντίον ενός από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο παιχνίδι. Οι Φαντόνι-Νούνες ή εν συντομία Φαντούνες, κατηγορούνται πλέον ανοιχτά ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, χρησιμοποίησαν αθέμιτα σινιάλα με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών στο τραπέζι.
    Οι δύο Ιταλοί παίκτες βρίσκονται πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη (#1 Φαντόνι και #2 Νούνες). Συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ελάχιστους παίκτες (10 συνολικά) που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το Triple Crown (Bermuda Bowl, Ολυμπιάδα και Παγκόσμιο Ζευγών). Έχουν σχεδιάσει το σύστημα "Fantunes", το οποίο έχει, όπως άλλωστε και οι δημιουργοί του, φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

    Από το 2011  αποτελούν σταθερό ζεύγος της ομάδας του Ελβετού μεγιστάνα Pierre Zimmermann, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο το οποίο λήγει το 2016, ενώ από το 2012 και τα έξι μέλη της ομάδας (Fulvio Fantoni–Claudio Nunes, Geir Helgemo–Tor Helness και Pierre Zimmermann–Franck Multon) είναι πολίτες του Μονακό και αγωνίζονται με τα χρώματα της χώρας σε όλες τις παγκόσμιες διοργανώσεις. Η ομάδα τους κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (World Bridge Series) του 2010, το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του 2012 και το ασημένιο στο Bermuda Bowl του 2013 και στο Πανευρωπαϊκό του 2014 .
    Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε την έναρξη επίσημης έρευνας, σχετικά με το παιχνίδι του ζευγαριού στο Πανευρωπαϊκό του 2014. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε την επόμενη μέρα, ότι το ζευγάρι κατηγορείται για ένδειξη αθέμιτων σινιάλων μέσω της τοποθέτησης του φύλλου της εξόδου σε κάθετη ή οριζόντια θέση. Την προηγούμενη, ο Αμερικανός Kit Woolsey είχε παρουσιάσει στον ιστότοπο Bridge Winners τα συμπεράσματα που είχαν προκύψει από την συνεχή παρακολούθηση του παιξίματος των δύο Ιταλών.
    Νωρίτερα φέτος, τον Ιούνιο, θόρυβος είχε ξεσπάσει και εξαιτίας μίας άμυνας στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ομάδων (διανομή 19), όταν ο Νούνες (ομάδα Vinci) έκανε αντάμ τον Α, εναντίον σλεμ και αντί να εισπράξει και τον δεύτερο Άσο του, συνέχισε με καρό, το οποίο έκοψε ο συμπαίκτης του. Για το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό, οι δύο παίκτες είχαν τελικά αθωωθεί .
    Έχουν όντως χάσει το μέτρο οι Ιταλοί ή επειδή όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω τους σε κάθε τους κίνηση, έχουν επιλεχθεί λίγες αμφισβητούμενες ανάμεσα στις χιλιάδες διανομές που έχουν παίξει και επομένως τα όποια συμπεράσματα δεν επιτρέπεται να γενικευθούν; Η υπόθεση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
    Πρέπει πάντως να σημειωθεί  ότι αρκετές φορές στο παρελθόν, κάποια από τα κορυφαία ζευγάρια είχαν στιγματιστεί από διάφορες κατηγορίες εναντίον τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έμειναν μετέωρες, έχοντας όμως πλήξει για πάντα την υπόληψη των εμπλεκόμενων παικτών.

    Days
    Hours
    Minutes
    Seconds
    Μέχρι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα

    Μπριτζ